петък, 18 май 2012 г.

С какво може да ни е полезен един адвокат?


Практиката показва, че професионалната правна помощ оказана в точното време е една от основните предпоставки за реализирането и спазването на законните права и интереси на гражданите, без значение дали това е защита в съда, пред административните органи или обикновена юридическа консултация по текущи въпроси. Правните услуги предлагани от един адвокат винаги трябва да водят до желания резултат, когато естествено това е възможно. Адвокатът, който избираме за защита на фирмени интереси трябва да бъде професионалист с богат опит, значително количество съдебни процеси зад гърба си, и по възможност опит в правното обслужване както на български така и на чуждестранни фирми.

В обществото ни все още битува мнението, че услугите на адвокат са необходими само тогава когато по отношение на даден гражданин бъде повдигнато обвинение или се окаже в качеството на ответник по граждански процес. Това в действителност съвсем не е така и по-скоро отразява начин на мислене наследен от времената преди 1989 година. Да се реши, гражданско, наказателно или търговско дело в положителна за страната насока е невъзможно без привличането на добър адвокат.

В София и другите големи български градове съществуват много адвокати и адвокатски кантори. Може уверено да се твърди, че предлагането на юридически услуги е достатъчно широко застъпено и по тази причина достъпно за нуждаещите се от тях. Но количествените натрупвания на пазара на услуги от адвокати, водят до това, че има и качествени изменения, като отделни адвокати изпъкват на общия фон. Това са юристи с десетки и стотици спечелени дела зад гърба си, към които си заслужава да се обърнете за помощ. При избора на юрист следва да се обърне внимание на отзивите за него и репутацията, която си е изградил като професионалист.

Добър вариант, ако естествено разполагате със съответната парична сума е да потърсите услугите на адвокатско дружество, в което има специалист в различни области на правото. Повечето добри адвокати само на базата на детайлния и задълбочен анализ на документите по даден казус могат да ви дадат отговор какви са перспективите пред разрешаването на съответния казус. Все пак имайте предвид, че и най-големия професионалист не може да гарантира 100% успех. Това което можете с гаранция да получите от един добър адвокат е грамотно и съвестно водене на вашето дело. Даването на гаранции в повечето случаи е чиста проба мошеничество и заблуждаване на клиента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар